Kesäkollin valinta voi olla hieman haastavaa. Asiaa kannattaa pohtia tarkasti, jottei tule pettymään. Onneksi kesäkolleja on saatavilla useampaa rotua, jokaiselle löytyy varmasti jotain. Kesäkolli olisi hyvä hankkia heti ilmojen lämmittyä. Parhaat viedään päältä nopeasti. Jos ensimmäinen ei miellytä tai käy hetkessä tylsäksi, kannattaa rohkeasti etsiä uutta vaikka keskellä kesää. Käypiä yksilöitä pääsee karkuun aina ajoittain. Tärkeimpiä ominaisuuksia, joihin tulee valintavaiheessa kiinnittää huomio, ovat ehdottomasti hyvä ulkomuoto, huumorintaju, seukkailunhalu sekä avoin ja leikkisä mieli.

 

Kesäkolli on ehdottomasti hieman enemmän, kuin pelkkä panokaveri. Kesäkollin kanssa kuuluu viettää aikaa myös sängyn ulkopuolella. Yritä siis löytää yksilö, joka nauttii samoista asioista kuin sinä. On se sitten lenkkeily, kaljan juonti tai koko kesän kestävä festariruljanssi. Jos toinen hakee selkeästi pelkkää seksiä, unohda hänet ja palaa asiaan taas syksymmällä.

 

Kesäkollin valinnassa on täysin makuasia, arvostaako enemmän ulkoista vai sisäistä kauneutta. Oma henkilökohtainen mielipiteeni on se, että hyvät vatsalihakset saattavat tietyssä tapauksessa korvata muutaman puuttuvan aivosolun. Kesäkollin kanssa ei ole tarkoitus käydä syvällisiä keskusteluja. Lähinnä vain nauttia hetkistä rantahietikossa. Voithan aina tarpeentullen tukkia hänen suunsa kiihkeillä suudelmilla. Kesäkolli on selkeästi jonkinlainen näyttelyesine. Mikä kohottaakaan itsetuntoa enemmän, kuin muiden naisten kateelliset katseet, saapuessasi kesäkollin kanssa baarin terassille.

 

Aivosoluja ei saa kuitenkaan puuttua liikaa. Eihän kesäkollia ole tarkoitus piilottaa kellariin. Varmista, että kehtaat esitellä saaliisi myös ystävillesi. Hänellä tulee olla hyvä huumorintaju, eikä hän saa missään nimessä olla liian ujo. Kohtelias herrasmies, joka osaa hurmata myös kaverisi, pyrkimättä kuitenkaan heidän sänkyynsä. Se on se, mitä haet. Tässä on ehkä selkein ero panokaverin kanssa. Kesäkolli saattaa joutua raahatuksi tapahtumiin, joissa hän tapaa kavereitasi. Mökkiviikonloput kavereidesi seurassa eivät saa olla este hänelle. Haluathan viettää kesän mukavimmat päivät hänenkin seurassaan. Tämä pätee myös toisin päin. Tarkasta siis kesäkollin kaveripiiri etukäteen. Mitä enemmän hauskoja ja komeita poikamiehiä porukasta löytyy, sitä varmemmin kesä tulee olemaan täynnä hulvattoman hauskoja hetkiä. Ehdoton sääntö on kuitenkin, ettei kesäkollia raahata sukujuhliin. Serkun lapsen rippijuhlat eivät ole kesäkolleja varten.

 

Hieman renttu on ehdottomasti hauskempaa seuraa, kuin tylsä mammanpoika. Tylsä mammanpoika ei oikeastaan edes ansaitse tulla kohdelluksi kesäkollina. Hän on liian herkkä sellaiseen. Valitse renttu. Varaudu siihen, ettet kuitenkaan pahoita liiaksi mieltäsi, jos ja kun käykin ilmi, että kyseisellä kesäkollilla on enemmänkin mirrejä kierroksella. Tee kuitenkin selväksi, että sinä olet ehdottomasti mirri numero yksi. Sinä et aio jonottaa hänen palveluitaan vuoronumeron kanssa. 

 

Seikkailunhalu on ehdoton. Kesäkollin kanssa kuuluu nähdä ja kokea asioita, joita voit vielä kiikkustuolissa kaiholla muistella. Makuuhuoneeseen rajoittunut seksi kuuluu tylsään parisuhteeseen. Oikeastaan niin tylsää parisuhdettakaan ei saisi olla. Kesäkollin tulee olla valmis nopeisiin liikkeisiin hetken mielijohteesta. Niin ne parhaimmat muistot yleensä syntyvät.

 

Kesäkollin kesämenopeli on syytä tarkistaa etukäteen. Kaikissa moottoripyörissä ei ole kyyditsemismahdollisuutta. Ei paljon mieltä lämmitä jäädä kypärä kädessä katselemaan takavaloja. Tinderissä hyvänä puolena on se, että jokaisella, joka omistaa jonkinnäköisen kesäpelin, on varmasti lisättynä ainakin sata kuvaa kyseisestä vehkeestä... On se sitten moottoripyörä, avoauto tai hulppea purjevene. Valinta on sinun. Älä myöskään unohda tarkistaa kesäkollin kukkaroa. Mitä hyötyä on upeasta moottoripyörästä, jos sillä ei ole varaa ajella tai jos ulosottomies vie huvipurren kesken parhaimman kesäpäivän. Kesäkolli ei kuitenkaan ole maksumiehesi, muista se. Hän saa tarjota bensat, muu menee omaan piikkiisi. Jos taas olet enemmän hipahtavaa sorttia, arvioi tarkkaan reisien kestävyys, jotta pääset nauttimaan romanttisista hetkistä vanhan mummopyörän tarikalla. 

 

Kaljamaha vai himotreenaaja. Suosittelen välimuotoa. Välillä on kiva irroitella ilman, että toisen pitää kalenterista tarkistaa seuraavan viikon ainut treenitön päivä. Ei myöskään ole mieltäylentävää vääntää yksin makkaraa toisen popsiessa superfoodejaan. Kaljamaha taas ei alkuunkaan ole seksikkäimmästä päästä ja kesän loputtua se on kuitenkin vähintään kaksinkertaistunut. Mitä siitä tulee, jos pienen kävelylenkin jälkeen toisen kunto ei enää riitä muuhun kuin avaamaan uuden oluen.

 

Jos sinulla on monta vaihtoehtoa kesäkolliksi, valitse ehdottomasti se, jonka kanssa lomat sopivat parhaiten yhteen. Kesäkollista saa parhaimman hyödyn irti juuri silloin, kun hän on kaikkein rentoutuneimmillaan. Vältä kuitenkin niitä, jotka ovat jo valmiiksi sopineet kavereiden kanssa yhteisestä bilematkasta johonkin lämpimään. On 99% mahdollisuus, ettei kesäkolli löydä enää luoksesi reissun jälkeen. Kesäkissoja juoksentelee vapaana joka puolella, etkä sinä ole hänelle korvaamaton.

 

Sääntö nro1: Älä missään nimessä rakastu. Pieni ihastus sallittakkoon, mutta jalat pitää kuitenkin säilyttää tukevasti maan pinnalla. Vaikka sinulle lupailtaisiin kuuta taivaalta, ainut, mitä saatat saada, on klamydia. Muista siis piilottaa ainakin yksi kondomi jokaiseen käsilaukkuun.

 

Sääntö nro2: Älä ota kesäkollia kaveripiiristäsi. Kaikki tietävät, mitä kaveruudelle tapahtuu pienen romanssin jälkeen. Se ei koskaan palaa täysin ennalleen. Ethän halua ottaa sitä riskiä.

 

Ja se viimeinen sääntö, sääntö nro3: Muista potkia kesäkolli matkoihinsa vielä, kun on muutama lämmin päivä jäljellä. Erosta jää molemmille parempi mieli. Jos odotat ensimmäisiä räntäsateita, saatat vahingossa yrittää muuttaa kesäkollin sisäkissaksi. Se ei tule toimimaan pidemmän päälle.