Pussikeitto-, kaalisoppa- ja muut vastaavat dieetit: Kokeile ihmeessä. Kokeile vaikka kaksi kertaa. Kokeile minunkin puolestani. Itse olen lopettanut kokeiluni aina viimeistään toisena päivänä.

VHH, karppaus, atkins ja muut: Ruokavalioni on vähähiilarinen. En kuitenkaan ole koskaan kokenut noudattavani mitään edellä mainituista ruokavalioista. Minä vain satun syömään jotenkin hieman sinnepäin. Jos haluan laihtua, karsin hiilareita vielä hiukan niukemmiksi. Toimii kyllä. Aivan loistavasti. En tunne luopuvani mistään. Paitsi silloin, kun tekee mieli karkkia... Liian alas en saa hiilareita vetää, silloin ei ole energiaa treenata. Viikonloppuisin voi sitten herkutella karppihampurilaisilla ja sitä rataa... 

Välimeren dieetti: Varmasti terveellinen. Liian terveellinen minulle. Jään kaipaamaan liian paljon kaikkea. Koen, että joudun vahtimaan ja miettimään liikaa syömisiäni.

Omenaviinietikka: Kokeile tätä, jos et pelkää kamalaa makua. Kaverini laihtui aikoinaan muutaman kilon kiskomalla väkisin kyseistä ihmejuomaa kurkustaan alas. Itse en kyennyt samaan. Kokeilin ainetta pillerimuodossa, ei vaikutusta. Varmasti kuitenkin terveellistä, vaikkei laihduttaisikaan.

Puolipäiväpaasto: Tavoitteena olla putkeen noin 16h syömättä. Vettä saa juoda aamulla, mutta ensimmäistä ateriaa pitkitetään mahdollisimman kauan. Päivän ja illan syömiset pitäisi pitää kohtuudessa. Vaarana kuitenkin on ahmia sallittuna aikana ihan liikaa. Tästä myös kevyempi muoto. Kerran viikossa pidetään yksi tai kaksi 16/24h paastoa. Toimii, joskus työpäivinä tulee ihan vahingossa noudatettua tätä.

Ananasdietti: Kaksi päivää pelkkää ananasta, viisi päivää terveellisesti ja niukasti tavallista ruokaa. Painon luvataan tippuvan jopa 2kg viikossa. Nesteitä tietenkin suurin osa. Huippu helppoa. 

Näkkileipädieetti: Missä on mun proteiinit. Näkkileivän päälle saa sentään pistää siivun kalkkunaleikettä. Ei siitä saa tarpeeksi. Näkkileipää höystettynä proteiinikuorrutteella... Ehkä pitäisi kokeilla.

Painonpudottajat: Laskin joskus teininä pisteitä. Kuljin pistevihkonen kädessä joka paikkaan. Kuinka monta pistettä saa yhdestä pullasta. Hmm... Otan pullan ja jätän päivällisen väliin. Toimii varmaan oikein käytettynä. Itse käytin sitä täysin väärin.

Kossuvishy: Ei niin suositeltavaa. Toisaalta, jos kesällä menojalka vipattaa, ei turhia kiloja kerry yhtä helposti kuin siideriä litkimällä. Ja jos menojalka vipattaa niin kovin, että unohtaa vielä syödä, on lopputulos entistä parempi. Älä kokeile, jos yhtään välität itsestäsi.

Uusi elämäntapa: Ehdottomasti yleisin. Sisältää paljon salaattia ja hikiliikuntaa. Jaksat noin viikon, sinnikkäimmät kaksi. Tippuneet 0,5kg saat takaisin korkoineen kahdessa päivässä. Olen alottanut tuhat kertaa.

Ihastuminen: Todistetusti laihduttaa. Et muista syödä. Mietit vain häntä. Leijut pilvissä ja juokset kymmenen kilometrin lenkin ihan vain, jotta voisit vahingossa ohittaa hänen kotinsa. Kymmenen kertaa.

Mieheni panee nuorempia naisia-dieetti: Tämä on suosikkini. Et voi itse vaikuttaa dieetin alkuun. Se saattaa alkaa aivan yllättäen. Mitä suurempi on yllätys, sitä parempi lopputulos. Mikään ei maistu. Saatat jopa oksentaa kaiken, mitä suuhusi yrität laittaa, koska voit henkisesti niin pahoin. Vihaat itseäsi, vihaat peilikuvaasi. Haluat näyttää paremmalta. Sinun on pakko näyttää paremmalta. Paino tipahtaa hetkessä, mahdollisesti jopa kymmeniä kiloja.

Avioerodieetti: Aika laittaa hiukset  ja lakata varpaankynnet. Uusia meikkivarasto ja vaatekaappi. Tähän yhdistyy selkeästi Uusi elämäntapa-dieetti. Jollain se jää jopa pysyväksi. Olet taas monen vuoden jälkeen palannut sinkkumarkkinoille. Ethän halua esitellä kymmenen vuotta mukanasi kantaneita raskauskiloja kenellekkään. Et tietenkään. Niistä on pakko päästä eroon. Tätini laihtui lähes kaksikymmentä kiloa. Hän hehkui. Näytti paremmalta kuin aikoihin. Hänkin aloitti Mieheni panee nuorempia naisia-dieetillä.