En ole enää pitkiin aikoihin asettanut itselleni suurempia tavotteita treenaamisen kanssa. Olen käynyt silloin, kun ehdin ja jaksan. Aika on ollut kortilla ja väsymys liian kova. Motivaatio heikkenee, kun tietää, ettei kuitenkaan saavuta mitään. Nyt kuitenkin olen päättänyt aloittaa alusta. Luvannut itselleni, että ensi kesänä kukaan ei uskoisi minun olevan kahden pienen lapsen äiti. Ensi kesänä pompin samalla viivalla nuorten tyttöjen kanssa ja ehkä jopa hieman edempänä.

 

Naisten treenitottumukset ovat selkeästi muuttuneet muutamassa vuodessa. Aiemmin naiset saattoi laskea karkeasti neljään luokkaan. Kisatyttöihin, joilta saatu tervehdyskin jo hiveli itsetuntoa. Minut on huomattu, minut on hyväksytty. Minut otetaan tosissaan. Wannabe-kisatyttöihin, jotka treenasivat, mutta eivät tarpeeksi lujaa. Olisivat myyneet vaikka mummonsa näyttääkseen oikeilta Kisatytöiltä. Päivittäisestä suklaapatukasta oli kuitenkin liian hankala luopua. Laiheliineihin, jotka kuollakseen pelkäsivät muuttuvansa miehiksi, jos kokeilivat yli 6kg käsipainoja. Kävivät salilla lähinnä juoksemassa tai crosstrainerillä, mistä nyt oli helpoin bongailla miehiä. Viimeisenä tulivat Laihduttajat. He aloittivat joka vuosi uudelleen, ahkerimmat joka kuukausi. Häpesivät itseään ja kotimatkalla hakivat tilaamansa pitsan. Kaksi viimeistä lajimuotoa olivat selkeästi enemmistöä. Itse olin Wannabe. Treenasin, ja kyllä sen hyvässä valossa näkikin, mutta en kuitenkaan tarpeeksi kovaa. Kaikki oli syömisestä lähtien täysin pielessä. En koskaan edes haaveillut tosissani kisaamisesta, vaikka kisatyttöjä ihannoinkin. Silti, jos olisi jokainen salin nainen pistetty jonoon, olisin löytänyt itseni sieltä keskivälin paremmalta puolelta. En läheltäkään huippua, mutta paremmalta puolelta kuitenkin. Nyt salit ovat täynnä toinen toistaan upeammassa kunnossa olevia neitosia. En tiedä, onko syy Jutan, vai ketä tässä pitäisi haukkua... Olen tipahtanut jonon häntäpäähän. Wannabe-tytöt ovat vallanneet jokaisen nurkan ja laitteen. On vaikea enää edes erottaa, ketä on tähtäämässä kisalavoille ja kuka puuhailee omaksi ilokseen. Laiheliinit valmistautuvat bikini-kisoihin ja laihduttajat on häädetty miehiltä kielletyille saleille. Surullista ja hienoa yhtä aikaa. Surullista itseni puolesta, hienoa muiden naisten. Kauneuskäsitteet ovat muuttuneet terveimmiksi. Ainakin omasta mielestäni.

 

Tavoite on asetettu. Valitettavasti rima on nostettu paljon korkeammalle, kuin vuosia sitten. Jos tekisin joka kerta kymmenen punnerrusta, kun ajattelen miehen muita naisia, saavuttaisi tavoitteeni jo ennen maaliskuuta.