Tänään se alkaa, tavoite kesäkuntoon!! Piti alkaa jo eilen, mutta kaappiin unohtunut suklaalevy huokutteli liikaa. Paino on nyt hiipinyt vaivihkaa kaksi kiloa ylöspäin, joten kiristeltävää olisi yhteensä 4-6kg. Ja aikaa kuusi viikkoa. Tiukaksi vetää, mutta nuo muutama ylimääräinen hyppykilo sotkivat hieman pakkaa. Eihän tuo vielä mikään mahdoton tavoite ole, mutta vuosien saatossa olen huomannut, että viimeiset kilot ovat selkeästi ne tiukimmat. Jos ihan tarkkoja ollaan, niin tiputettavaa olisi kyllä enemmänkin. En kuitenkaan jaksa edes unelmoida liikoja. Tyydyn tässäkin asiassa hieman vähempään...

 

Pahin kompastuskiveni tulee ehdottomasti olemaan syöminen. Laihdutus on hankalaa, kun mies on kotona. En voi pakottaa häntä olemaan syömättä tai ostamatta kaappiin ylimääräisiä houkutuksia. Ja varsinkin, kun miehellä tavoite taitaa olla aivan päinvastainen. Hän on viime aikoina laihtunut aivan tolkuttomasta, varmaan reilusti yli 10kg. Yksin ollessa kaikki olisi helpompaa. Talosta ei löytyisi leipää eikä muita pahimpia vihollisiani. Pelkkää porkkanaa pahimpaan napostelun tarpeeseen. Ruokaa tietenkin, mutta vain se tarpeellinen. Rahkaa, salaattia, raejuustoa, kanaa, pähkinöitä... Siinä kai tärkeimmät. Olen vihdoin oppinut valmistamaan salaatteja. Sellaisia, joita oikeasti syön mielelläni. Aiemmin vihasin kaikkea, mikä oli vihreää. Hiilarit pitää karsia minimiin. Ei missään nimessä kokonaan pois, silloin ei enää treeni suju. Mutta minimiin. 

 

Olen harkinnut aloittavani projektin jollain kehon puhdistuskuurilla. Otin sellaisen vuosia sitten ja olin yllättäen tyytyväinen vaikutuksiin. Luulin koko homman olevan pelkkää rahastusta. Sen jälkeen olen monesti asiaa pohtinut, mutta raskaudet ja imetykset ovat estäneet asian. Tänään taidan suunnata luontaistuote kauppaan. Rakennetaan sitten kerralla kokonaan uusi ja puhdas minä. Mahtaakohan mieleni puhdistua millään keinolla.

 

Unohdin ottaa alkumitat itsestäni... Ehkä teen sen huomenna. Ei päivässä vielä ihmeitä tapahdu. Tässä sitten tavoitelukemia:

 

Paino: 52-54kg

Rinnanymp.: >85cm

Rinta alta: >75cm

Vyötärö (kapein): <70cm

Napa (tähän kohtaan kertyy pahin pömppö): <78cm

Jalka-/peppuosaston koosta en osaa ajatella senteissä mitään. Katsotaan, mihin suuntaan homma vie. Koko ei niinkään ole ongelma, mutta sitä kiinteyttä ja lihasta pitäis olla rutosti enemmän. 

Kädet eivät missään nimessä saisi enää pienentyä, mutta se tulee luultavasti olemaan väistämätöntä. Jos kuitenkin mitta jäisi edes 29cm, olisin aika tyytyväinen.

 

Näillä mennään. Huomenna yritän muistaa mitata itseni, jotta näen, kuinka kaukana tavoitteesta olenkaan.

 

PS. Taas yksi tuttu oli hankkinut silikonit... Ja viime viikolla näin salin pukkarissa kahdet kumikaverit. Huoh, ihan kuin pikkulapsena karkkikaupassa. Haluan, haluan, haluan... Mutta ei, en uskalla. Pelkään liikaa, että lopputulos ei olekkaan hyvä.