Mikä saa ihmisen pettämään? Mikä helvetti saa ihmisen pettämään?

 

Oliko mies niin onneton kanssani, aina. Niin onneton, että halusi kuitenkin vielä toisen lapsen... Mikä saa miehen pettämään vaimoaan, joka odottaa hänen haluamaansa lasta. Mikä saa miehen haluamaan lapsen naisen kanssa, jonka kanssa ei kuitenkaan halua olla. Hyvittikö hän vain syrjähyppyjään. Valehteliko hän itselleenkin parantavansa tapansa.

 

Olivatko toiset naiset vain niin paljon kiihottavampia, niin paljon parempia. Vastustamattoman ihania. Saiko hän heiltä jotain enemmän. Oliko hänen henkisesti helpompi olla heidän kanssaan. Oliko seksi kotona niin kamalaa. Olinko niin vastenmielinen.

 

Hakiko hän jännitystä elämäänsä. Jotain pientä kivaa extraa... Oliko elämä lapsiperheessä liian tylsää. Eikö vaimokaan jaksanut aina hymyillä. Olisi kokeillut vaikka laskuvarjohyppyä.

 

Hakiko hän syytä eroon. Pakokeinoa huonosta parisuhteesta. Yrittikö hän pettämisillään saada itsensä tilanteeseen, jolloin on pakko lähteä. Miksei hän sitten lähtenyt. Odottiko hän, että heitän hänet pellolle. Odottaako hän sitä edelleen. Oliko pettymys, kun jäin. Onko hän niin munaton, ettei uskalla jättää.

 

Eikö hän oikeasti vain kokenut tekevänsä mitään väärin. Elikö hän harhassa, missä hänellä oli kaksi erillistä elämää. Perhe kotona ja villi poikamieselämä merillä. Miksi hän sitten toi merielämänsä maihin. Oliko se kuitenkin niin paljon tärkeämpää.

 

Lapsuudesta on aina hyvä etsiä syytä. Äiti oli paha isälle. Onhan hänellä traumoja. Sitoutumiskammoa ja kaikkea. Ja vitut. Ihminen tekee itse valintansa. Ei mullakaan ole ollut ehjää perhettä, ei isää. Äitiä hakkaava isäpuoli oli, kunnes soitin poliisit. Kyllä mullakin on traumoja, mutten mä silti tehnyt näin.

 

Onko hänellä ikäkriisi. Onko sellaista olemassa. Jokin aikainen neljänkympin villitys. Nuoret tytöt viehättävät. Onneksi puumat ovat suurta huutoa nykyisin. Kyllä mä aikamoinen MILF olen, jos sille päälle satun. Jokin kriisi. Pakkohan sen on olla.

 

 Voiko pettäjä ylipäänsä rakastaa. Voiko hän arvostaa ja kunniottaa puolisoaan, jota pettää mennen tullen. Onko osa meistä vain niin vietävissä. Olenko mä ikinä merkinnyt mitään, yhtään mitään. Olen tärkein, muut eivät merkinneet mitään. Ei siltä tunnu. Kyllähän niiden pakko oli merkitä, jos hän oli valmis menettämään minut saadakseen muutaman kiihkeän yön vieraassa pedissä. 

 

Voiko pettäjä ikinä muuttua. Ehkä vuodeksi kahdeksi, mutta jossain vaiheessa löytyy taas syy pettää. Aivan varmasti löytyy. Jos kynnys on kerran ylitetty, ei sen ylittäminen ole enää niin vaikeaa. Virheistään vain oppii. Ensi kerralla ei jää kiinni niin helposti.