Yhden kerran olen hairahtanut varattuun sänkyyn. Känninen erehdys opiskelijabileissä vuosia sitten, jokin tyhmä veto. Seuraavana päivänä näin hänen tyttöystävänsä. Jatkettiin juhlia porukalla vielä luokseni, tyttöystävä liittyi seuraan. Hän oli mukava. Hävetti. Näin häntä vielä useaan otteeseen myöhemmin. En usko, että hän edes aavisti. Kukaan ei saanut koskaan tietää, ei koskaan. He erosivat vuosia myöhemmin ihan muista syistä. Luulen, että olin suhteen ainut hairahdus. En tietenkään tiedä varmaksi. Se oli silkkaa seksiä, ei mitään muuta.

 

Kerran olin hyvin ihastunut mieheen, tai poikahan hän vielä oli, jonka silloinen suhde oli jo loppusuoralla. Tapailin häntä lopulta puoli vuotta. Mitään ei tapahtunut ennen heidän lopullista eroaan, ei edes viatonta suudelmaa. Henkinen yhteys meillä oli ja kumpikin tiesi toisensa tunteista. Hän halusi kuitenkin olla rehellinen tyttöystävälleen. Kunnioitin sitä. Emme koskaan seurustelleet, vaikka hän käytännössä asuikin luonani koko tuon tapailumme ajan. Olin vielä enemmän ihastunut erääseen toiseen, jota tapailin välillä puoliksi häneltä salaa. Hän tiesi, että oli joku muu, joku miksi en lupaa hänelle mitään. Hän ei koskaan kysynyt tarkemmin.

 

Tälle toiselle olin selkeästi varalla, hän otti kun ei saanut parempaa. En sitä kuitenkaan silloin ymmärtänyt tai ainakaan halunnut myöntää. Lopulta hän löysi oikean tyttöystävän. Petti tätä kanssani kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla en tiennyt hänen seurustelevan, toisella kerralla en vain välittänyt. Halusin hänet. Hän muutti tapahtuman jälkeen yhteen tytön kanssa, eikä tyttö saanut koskaan tietää. Molemmilla kerroilla pettäminen jäi pelkkään suuteluun. Olisin ollut valmis muuhun, mies ei. Kaipa hän ei sillä tavoin tuntenut tekevänsä niin väärin.

 

Koskaan en ole ollut pitkässä suhteessa varattuun mieheen. Tai oikeastaan minkäänlaisessa suhteessa. Perheellistä miestä en ole tietääkseni edes suudellut. Oikeastaan en ole koskaan tavannut ketään perheellistä miestä, joka olisi saanut sukat pyörimään jaloissani. Olin kuitenkin vielä niin nuori alkaessani seurustella, että tapailemieni miesten keski-ikä taisi olla korkeintaan 27. Eipä moni vielä siinä iässä perheellinen ole. En siis voi varmaksi sanoa, ettenkö olisi itse voinut kyseistä virhettä tehdä. Erehtyä perheellisen miehen sänkyyn, jos olisin todella ollut ihastunut. Jollain tavalla kuitenkin epäilen asiaa. En usko, että olisin kovin korkealle arvostanut miestä, joka hakee seksiseuraa nuorista tytöistä vaimon ollessa raskaana tai pienen lapsen kanssa kotona.

 

Kerran olen antanut pakit perheelliselle miehelle. Hän oli naapuri, joka teki suoran ehdotuksen keskellä päivää selvinpäin. Olin pitänyt häntä mukavana ihmisenä. Ihan tavallinen, hieman päälle kolmekymppinen, kahden lapsen isä. Oli hän komeakin, muttei ihan tyyliseni. Kyseisen tapauksen jälkeen mies lähinnä kuvotti. Mietin pitkään, kerronko vaimolle. En kuitenkaan uskaltanut. Tapasin miehen noin vuosi tapahtuman jälkeen baarissa. Kertoi eronneensa ja vonkasi seksiä. En lämmennyt. En myöskään tiedä, oliko puheet erosta totta. Olin muuttanut pois naapurista.