Eilinen oli taas niitä baari-iltoja, jolloin ei enää itsekkään tiedä, mihin on itsensä sotkenut. Sehän ei ole salaisuus, että menneisyyteni on joskus ollut suhteellisen vilkas. Eilen sana vilkas sai taas hieman uuden muodon. Lähdin baariin nähdäkseni tämän nuoruuden rakkauteni kaverin. Näinkin hänet, mutta idea ei tuntunut enää kovin hyvältä. Pakkaa sekoitti lisää se, että kahden miehen luottoporukka oli saanut vahvistukseksi kolmannen kaverin. Ja tämä kolmashan oli tietenkin myös entinen tuttavuuteni sillä saralla. Kaukaa nuoruudesta hänkin. Hieman nolotti, mutta mitäs pienistä. Sattuuhan sitä välillä paremmissakin piireissä. Tästä kolmannesta oli vuosien aikana kehkeytynyt todella kuuma pakkaus. Juuri sellainen, jonka mukaan lähtisin baarista milloin vain. Hieman partaa ja tatuoitu kaulaan asti. Sellainen, jonka pelkkä näkeminenkin saa pöksyni kostumaan. Nähtävästi myös hän piti näkemästään. Hän lähestyi ja kosketteli vaivihkaa. Aloin olla valmis, mutta jokin vaivasi koko ajan. Hän kysyi moneen otteeseen, lähdetäänkö. Lähteminen ei tuntunut oikealta. En tiennyt itsekkään, miksi ei. Jäimme hetkeksi kahden nuoruuden rakkauteni kanssa. Hänkin ihmetteli, miksen ole jo matkalla. Jostain kumman syystä kuulin seuraavaksi suustani lauseen: "Kyllähän mä muuten, mutta mielummin panisin sua.".

 

Enempää ei sitten tarvittu. Ei jääty selittelemään kenellekkään mitään. Takki narikasta ja menoksi. Joku on kouluttanut häntä vuosien varrella. Minähän hänet aikoinaan opastin alkuun, mutta joku on tehnyt kiitettävää työtä sen jälkeen. Hänen kosketuksensa tuntui hyvälle. Poissa oli se pikkupojan arkuus ja epäröinti. Hän tuntui varmalta. Mieheltä. Silti hassulla tavalla tutulle ja turvalliselle. Mutta sitten tapahtui jotain... Häntä jännitti liikaa. En tiedä miksi. Tai olihan tilanne hieman outo. Hän nolostui. Eihän hänelle ikinä käy näin. Ei koskaan, eikä varsinkaan silloin, kun sängyssä on nainen, jonka seksikkyyttä hän on hehkuttanut kavereilleen loputtomasti. Ja sitten hän lähti. Ei halunnut tuottaa aamulla uutta pettymystä. Hän oli taas se sama pikkupoika, arka ja häpeissään. Ei auttanut, vaikka yritin lohduttaa. Tilanne oli uusi ja vieras. Liikaa hänen miehuudelleen.

 

K:lta tuli viestiä illalla. Hän on muuttanut naapuriini ja ehdotteli tapaamista. Juttu ei tainnut sittenkään vielä päättyä viime tapaamiseen. Eilinen ei sopinut aikatauluihini, mutta hän lupasi katsoa, jos saisi tähän päivään mahdutettua pienen tapaamisen. Krapulaseksi olisi nyt enemmän kuin tervetullutta. Valitettavasti hänellä on kiireinen päivä, enkä uskalla laskea sen varaan, että tapaamme. Lapset tulevat illalla, joten omakin aikatauluni on rajallinen.

 

Törmäsin eilen myös kolmanteen entiseen hoitooni. Hän oli työvuorossa. Eroni oli hänelle yllätys. Hän on itse täysin samassa tilanteessa. Vaimo lähti toisen matkaan. Sain häneltä pienen merkitsevän katseen. Hän ei ehkä ole pahoillaan siitä, että olen taas käytettävissä. 

 

Juuri Eronnut on täysin mahdoton. Saan häneltä ensimmäisen viestin jo heti aamusta. Puoleen päivään mennessä viestejä on jo vähintään kymmenen. Ja puheluita tietenkin vielä lisäksi. Olen hukassa. Hän on todella mukava ihminen. Tulemme kyllä juttuun luontevasti, mutta... Tuntuu siltä, että seurustelen puhelimeni kanssa. Apua. En tiedä uskallanko edes tavata häntä. Sänkyyn en missään nimessä voi erehtyä. Hän ei taida todellakaan olla niitä miehiä, jotka hakevat kevyttä seksiseuraa ilman turhaa sitoutumista.